Andelsboligforeningen “Sundgården” blev stiftet den 17. juni 2002 på Hotel Troense. Projektet, som var udarbejdet af Kuben Byggeadministration A/S, Kolding og det lokale arkitektfirma Clausen & Weber, bestod af 16 andele. Byggeriet var planlagt til 2 etaper, men interessen var så stor, at alle 16 boliger kunne opføres samtidig.
Hovedentreprenør blev tømrerfirmaet Kaysen. Bestyrelsen fik ændret en del ved byggeriets ydre, og de enkelte andelshavere kunne tilkøbe ændringer/forbedringer til standardudførelsen af deres bolig. Opførelsen – 4 boliger à 85 m2, 7 à 95 m2 samt 5 à 110 m2 – startede i eftersommeren 2002, og den 13. juni 2003 blev nøglerne overdraget til andelshaverne, som derpå kunne flytte ind. Som ved alt andet byggeri var der ting, som skulle rettes, hvilket også var tilfældet ved 1 års- og 5 årseftersynet.
Fra starten har der været enighed blandt andelshaverne om, at al udvendig bygningsvedligeholdelse og vedligeholdelse af fællesarealer samt anlægsarbejder, der ikke kræver autorisation, udføres som ulønnet arbejde af andelshaverne. Dette sker primært på 2 halvårlige arbejdsdage samt turnusarbejde i forbindelse med græsslåning af fællesareal. Ved større projekter har der selvfølgelig måttet ydes en ekstra indsats. Boligernes indvendige vedligeholdelse samt renholdelse/vedligeholdelse af “privat haveareal” og randbeplantningen i tilknytning til boligen påhviler de enkelte andelsdelshavere. I vinterperioden er de enkelte andelshavere hver især ansvarlige for snerydning og glatførebekæmpelse.
Det sociale tilgodeses – udover fællesarbejdet, og når vi i øvrigt møder hinanden – med 3 grill-arrangementer på fællesarealet, generalforsamlingen, som afholdes i Tåsingehallens cafeteria sidst i september eller først i oktober og endelig en “julestue”, hvor een af andelshaverne stiller bolig til rådighed.
Andelsboligforeningen har snerydningsmateriel, græsslåmaskiner, en trailer mv til rådighed. Desuden har vi et fællesareal med havemøbler.
Sundgårdens økonomi er god.
Andelsboligforeningen har bl. a. på grundlag af frivilligt arbejde formået at holde den månedlige boligydelse fri for stigninger samt oparbejdet en pæn vedligeholdelseskonto.
Økonomien varetages af bestyrelsens kasserer. 2 interne revisorer gennemgår regnskabet, som tilstilles en ekstern revisor, der udfærdiger årsrapporten, som forelægges andelshaverne i forbindelse med generalforsamlingen.
Vi holder arbejdsdage to gange om året – normalt i maj og september.
Der er mødepligt, og det forventes, at alle deltager efter bedste formåen, da det må være i alles interesse, at området fremstår pænt samt styrke det sociale sammenhold og holde omkostningerne nede.
Hjemmeside og hosting håndteret af Boligforeningsweb fra